OV-flipkaart

In de trein van Utrecht naar Woerden geeft een vrouw van middelbare leeftijd haar OV-chipkaart desgevraagd ter controle aan de conducteur. Die schudt zijn hoofd. ‘Mevrouw, u heeft in Woerden ingecheckt, maar niet in Utrecht.’ De vrouw reageert met het nodige onbegrip: ‘Ik heb net mijn moeder uit Zwolle in Utrecht opgehaald. Op de deur van de trein staat “Denkt u aan het uitchecken? Behalve als u verder reist met NS.” Ik kwam uit Woerden en dacht dus dat ik niet hoefde uit te checken. Ik reis immers vérder met NS en ga weer terug naar huis, samen met mijn moeder.’ De conducteur zucht diep en begint uit te leggen. De zoveelste die niet begrijpt hoe de kaart werkt die het voor iedereen makkelijker zou maken … .

Over Klaas-Willem de Jong

Mijn naam is Klaas-Willem de Jong. Ik ben docent kerkrecht en opleidingscoördinator van de VU-PThU joint bachelor Theologie aan de Protestantse Theologische Universiteit. Ik studeerde theologie in Kampen (1979-1985), in Boedapest (1987-1987) en promoveerde aan de VU (Amsterdam, 1996). Verder studeerde ik Nederlands Recht aan de Open Universiteit (2002-2010). Mijn afstudeerscriptie ging over de verhouding tussen kerkelijk recht en privaatrecht. Eerder was ik predikant in Oudega (SWF), Haarlemmermeer-Oostzijde (Rijsenhout), Oudshoorn-Ridderveld (Alphen a/d Rijn) en Leidsche Rijn (Utrecht). Nog steeds studeer ik graag. Ik wandel en fiets. Daarnaast heb ik als hobby treinen (groot en klein). Meer informatie op mijn website: www.kwdejong.nl en op de blog www.kerkenrecht.nl
Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.